Forenings- og aktivitetsportal Mitt Alstahaug
Torsdag 17 Oktober
kl. 11:00 - 14:00
Petter Dass-museet
Arr: Petter Dass-museet

Dagsseminar: «Historieformidling og entreprenørskap»

Helgeland Museum inviterer til seminar om historieformidling og entreprenørskap i forbindelse med den årlige utdelingen av Dagrunn Grønbechs legats. Seminaret er rettet mot skole og utdanning, men er åpent og gratis for alle interesserte.

Torsdag 17. oktober inviterer Helgeland Museum til seminar om historieformidling og entreprenørskap i forbindelse med den årlige utdelingen av Dagrunn Grønbechs legats. Seminaret er rettet mot skole og utdanning, men er åpent og gratis for alle interesserte.  Under seminaret blir det presentasjon av legatet v/ styreleder Dagrunn Grønbech, foredrag v/ Arna Meisfjord med temaet «Forebygging av kjønnsrelatert mobbing og vold», samt framlegg og innspill fra elever ved Nesna videregående skole.  

Dagrunn Grønbechs legats hovedmål er å synliggjøre og dokumentere kvinnekultur, kvinners arbeidsoppgaver og ansvarsområder. Dette på generelt nivå, men spesielt knyttet til primærnæringsvirksomhet som fiske og fangst, landbruk, og husflid. Legatet skal bidra til forståelse og vekke interesse for kvinners deltakelse i næringsvirksomhet og fokusere på deres betydning for lokalkultur.    

Seminarprogram:

11:00   Velkommen med en presentasjon av legatet v/styreleder Dagrunn Grønbech
11:15 Forebygging av kjønnsrelatert mobbing og vold v/Arna Meisfjord
12:00 Lunsj i Margrethes kafé
12:30 Framlegg om Berit Ås og hersketeknikker v/Dagrunn Grønbech
13:30 Oppsummering, samtale og innspill fra salen
14:00   Slutt

Seminaret er åpnet for alle. Lunsj koster kr. 240,- pr. person inkl. kaffe. Interesserte bes melde seg på til petter.dass@helgelandmuseum.no eller tlf.: 75 11 01 50. Husk påmelding til lunsj. Velkommen!

Tor 17.10.2024
11:00 - 14:00
Petter Dass-museet
Petter Dass-museet
Del på

Kontakt

Sosiale media

2024 © Foreningsportal