Forenings- og aktivitetsportal Mitt Alstahaug

Gamle Helgeland

Her treffer du et trivelig sosialt miljø som vil ta vare på denne maritime kulturbæreren. Dugnad, kaffekos og gode historier kjennetegner oss. Her kan gamle og unge, damer og menn finne sin plass.

M/S Gamle Helgeland er bygget i 1954 og ble overlevert fra Stord verft til Helgeland Dampskipsselskab A/S den 8 juli 1954. Fartøyet seilte i ruteområdet til HDS senere HTS i mer enn 20 år. Nå er "Gamle Helgeland" vernet av riksantikvaren og tilbakeføres gradvis utseendemessig til anno 1977, da den gikk ut av rutefart.

Etter at M/S Gamle Helgeland ble avløst som rutebåt, så ble den i 1977 solgt, Den gikk da inn i tjeneste som bruksvakt og kystvakt fartøy under navnet KV "Lofothav" og var i denne tjeneste frem til 2003.

Nå er M/S "Gamle Helgeland" eid av Stiftelsen Gamle Helgeland i Sandnessjøen.

Fartøyet har passasjersertifikat for 70. Salongen kan dekkes til 60 personer for bespisning. 

Fartøyet er skreddersydd for lag-bedrifter-foreninger og privatpersoner som ønsker seg en spesiell opplevelse i maritim atmosfære fra 60-70 tallets lokalbåtstil. Fartøyet formidler vår fortid gjennom opplevelser.

Det foregår et storstilt restaureringsarbeid ombord. Til dette arbeidet trenger vi personer som liker å jobbe i et sosialt maritimt miljø. Vi trenger dugnadspersonell som kan tenke seg å jobbe ombord, med maskineri, trearbeid, stålarbeid, maling med mer.

Hos oss møter du engasjerte folk i et trivelig og sosialt miljø. Vi or opptatt av at de som kommer ombord blir tatt godt imot, og at de vil trives i miljøet. Vi ønsker både damer og herrer, ung og gamle velkommen ombord. 

Fritidsaktiviteter

Møteplass
Historielag
Båtliv
Kulturvern
Helse / velvære
Kurs/foredrag

Kontaktinformasjon

92924499 / 

Post@gamlehelgeland.no

gamlehelgeland.no/

www.facebook.com/gamlehelgeland

Kjell Magne Tysnes

Besøksadresse
Holmen i Sandnessjøen havn.

Postadresse
Postboks 137
8801 Sandnessjøen

Andre opplysninger

Org.nummer
918985506

Ant. medlemmer
7

Kategori
Båt og sjø

Område
Sandnessjøen

Stikkord
Sosialt og trivelig maritimt miljø

Sist oppdatert
14.05.2024

Rediger med kode

Kontakt

Sosiale media

2024 © Foreningsportal